+31 6 13700596 rick@stukadoortegelen.nl

Rick Schwachöfer

Onze diensten

Glad stucwerk

Glad stucwerk heeft, zoals de naam al weggeeft, een gladde afwerking. Deze handmatige en machinale afwerking komt zowel voor op wanden als plafond en heeft een zeer strakke uitstraling. Als u houdt van een frisse en nette uitstraling in uw interieur, is glad stucwerk echt iets voor u. Het glad stucwerk zal worden verwerkt met een laag verf, wij bieden vele verschillende kleuren aan zodat de kleur naadloos binnen uw bestaande interieur past.

Schuurwerk

Schuurwerk behoort tot het traditioneel vakwerk van stukadoor en is in bijna elk interieur toepasbaar. Schuurwerk heeft een licht korrelige structuur en wordt afgewerkt door slagen. Het kan uitgevoerd worden in grof en fijn schuurwerk.

 

Cementgebonden pleister

Cementgebonden pleister wordt vooral toegepast op wanden in badkamers en wc. Het vort namelijk een ideale ondergrond voor tegelwerk. Het grote voordeel van het stucen met cementgebonden pleister is de korte droogtijd. Na een droogtijd van twee dagen kan het tegelwerk aangebracht worden, indien de wanden met gipspleister gestuct worden bedraagt de droogtijd (afhankelijk van de omstandigheden) al snel twee tot wel vier weken. Cementgebonden stucwerk is ook zeer geschikt voor buiten muren.

Spachtelputz

Spachtelputz is bekend om zijn korrelachtige structuur. Er kan gekozen worden tussen verschillende korrelgroottes. Een groot voordeel van de kleurenkeuze die u van tevoren kunt uitkiezen en voor u gemengd wordt, is dat er achteraf niet meer geschilderd hoef te worden. Spachtelputz is stoot- en boenvast, waardoor viezigheid met een borstel en lauw water of gloor te verhelpen is.

Exclusieve  stuctechnieken

Ook voor exclusieve stuctechniek bent u bij mij aan juiste adres. Door regelmatig onze vakkennis bij te spijkeren met cursussen zijn we op de hoogte van de laatste technieken. Wij voeren diverse exclusieve stuctechniek uit zoals Frescolori, Tadelakt, Stucco en Oikos. Deze bijzonder decoratieve vormen van stucwerk kunnen een echte blikvanger in uw woning of bedrijfsruimte worden. U kunt kiezen voor een klassieke, tijdloze of juist moderne strakke uitstraling. Wij bieden ook opties aan voor een betonlook of een (glanzende) marmerlook, met deze bijzondere vorm van stucwerk kunt u een unieke ruimte creëren.

Lijsten en sierornamenten

Lijsten en ornamenten geven een stijlvolle en decoratieve uitstraling op u wanden en plafond.

In elke huis past lijstwerk of dit nu in een oud herenhuis of in een nieuwbouwhuis is, een sierlijst geeft net dat beetje extra, een mooie sfeer en stijlvolle uitstraling. U kunt uw keuze maken uit de sierlijsten van onze catalogussen waar een groot assortiment aan sierlijsten/ornamenten in staan. Of u kunt kiezen voor echte traditioneel manier, de lijsten worden dan rechtstreeks door middel van een mal op het plafond of op de muur aangebracht. Ook kunnen de lijsten gewoon op de werkplaats gemaakt worden, in vaktermen hebben we het dan over: de lijsten worden getrokken. Kooflijsten worden ook vaak toegepast bij bijvoorbeeld gordijnen of ophangsystemen om schilderijen weg te werken.

Leemstuc

Leemstuc bestaat uit klei, zand, water en stro of houtvezels. Deze ingrediënten zorgen voor een goede structuur van het leemstucwerk. Leemstuc wordt al eeuwenlang gebruikt als afwerking van huizen, mede dankzij de goede vocht- en warmte regulerende eigenschappen. Het leemstucen van een muur of plafond gebeurt vooral in de badkamer of keuken, omdat Leem de warmte uitstekend kan opslaan en afgeven en valt hierdoor ook goed te combineren met wandverwarming. Het leem zorgt ervoor dat het de warmte opslaat en vervolgens ook weer afgeeft zodra de binnentemperatuur van de ruimte daalt.

Spack spuiten

Het Spack spuiten is een relatief goedkope manier om de muren te stucen en te voorzien van een kleur en structuur. Spack is een pasta dat kalk en kunsthars bevat. De Spack wordt door middel van een machine op de muur gespoten. Deze methode kan zowel op de muren als op een plafond prima worden toegepast.